I-kuld

D 11.12.20 fødte Gwennie 6 dejlige hvalpe. 5 tæver og 1 han. Hvalpene Trives og Gwennie er en fantastisk mor.

1 Uge


Så blev hvalpene 1 uge gammel. De stortrives og tager godt på. Sidst på ugen åbner de deres øjne. De skal også i denne uge have klippet deres negle. Gwennie forlader stadig helst ikke hvalpene, kun for at besørge i haven. Hun nyder dog at være sammen med de andre hunde i haven.


2 Uger


Først vil vi sige glædelig jul til jer alle. Hvalpene har alle  åbnet øjnene. De er også begyndt at forsøge at komme på benene. Når Gwennie har givet dem mad, er de begyndt at lege lidt. Deres aktivitet øges stille de næste par uger. Dog vil de mest sove og spise.

Neglene er blevet klippet og i næste uge skal de havde deres første ormekur.

Gwennie synes nu det er ok at oldemor Luna hilser på hvalpene. Luna elsker de små hvalpe og vasker dem gerne for Gwennie. Når hvalpene bliver større er hun god til at hjælpe med at lege og opdrage hvalpene.

3 Uger


Så er hvalpene blevet 3 uger gamle. De er lidt mere aktive og er begyndt at lege mere og mere med hinanden. Der er kommet lidt flere lyde på hvalpene, der bliver knurret og småbjæffet lidt. Deres tænder er så småt på vej frem, så det bliver hårdt for mor Gwennie fremover. 

De er begyndt at få lidt fast mad. Risgrød med hakket kød er bare guf. Når man er 3 uger gammel så spiser man med hele kroppen, så det er godt at Gwennie og de andre store hunde vil rengøre dem.  

4 Uger


Så er hvalpene blevet 4 uger gamle. De er meget mere aktive og vi begynder at få en ide om hvordan hvalpenes væsen er. De leger med hinanden og de er begyndt at gå på opdagelse udenfor hvalpegården. Gwennie passer dem stadig og giver dem masser af sin gode mælk. Husets andre beboere nyder at lege med hvalpene. Specielt de 2 små og Luna. Sidst på ugen skal de have ormekur og hvis vejret tillader det skal de også ud.

5 Uger


Hvalpene har været ude i vores have. Det var noget de synes om. Dog har det været meget koldt, så de kom hurtig til at fryse. Så længe hvalpene er aktive fryser de ikke. De var meget nysgerrige, fik prøvet gyngen, smagt på juletræet og tunnelen var der også et par stykker der var igennem. 

Vores 2 unge hunde Moon og Sally er nogle fantastiske legetanter. De kan virkelig sætte gang i hvalpene. Gwennie er meget glad, for så går de ikke efter hendes mælkebar hele tiden. Gwennie giver dem dog fortsat masser af mælk, det vil aftage de kommende uger. Fredag fik de 2. ormekur og vi har ikke observeret orm ved dem.

6 Uger


Hvalpene er nu 6 uger og de er ved at være nogle banditter. De leger, spiser og sover. De har været ude at køre og en tur på stranden. Det var noget de kunne lide. De fik også hilst på søde mennesker på stranden. På mandag skal de chippes.

7 Uger


I dag har vi været ved dyrlægen. Vi var alle helt perfekte. Hvalpene er gode til at køre bil, men et par stykker af dem blev køresyge. Vi køre et par ture mere med dem i løbet af ugen. Ellers er de ved at pakke deres kufferter, så de er klar til iat blive hentet sidst på ugen.