L-Kuld (Sally 2022)


Mandag d.12/9 2022 blev Sally mor til 7 skønne hvalpe. Det blev til 4 hanner og 3 tæver. Sally klarede fødslen så flot, det tog kun ca. 4 timer fra start til slut. Alle hvalpene har det godt og de holder sig til i mælkebaren. 

Man kan allerede se at Sally holder meget af sine hvalpe, og hun er god til at passe og pleje dem. 1 Uge


Så er hvalpene allerede 1 uge gamle. De får masser af mælk fra mor Sally, så de tager godt på allesammen. Selvom de ikke er ret gamle endnu, kan vi allerede se at der sker meget med hvalpene fra dag til dag. 

Sally er en fantastisk mor, og hun går sjældent ud af hvalpekassen. Nogle gange lægger hun sig helt om på ryggen. Så må de små på en klatretur for at nå op i mælkebaren.

2 Uger


Nu er der allerde gået 2 uger siden hvalpene kom til verden. De fleste af dem er begyndt at åbne øjenene. Enkelte er også begyndt, at komme op på benene og prøver at gå lidt. Så nu varer der ikke længe før de er overalt.

På lydsiden sker der også noget. Der kommer små knurrelyde, og noget der kan minde om små bjæf fra dem. Det er fra nu af, at det bliver rigtig sjovt at følge dem, og se hvor meget der sker med dem fra dag til dag.

Mor Sally passer godt på dem, og giver en masse mælk.3 Uger


Så er de små skønne vapser 3 uger gamle. Der er bare gang i dem nu. De er begyndt at få lidt rigtig mad nu, ved siden af mor Sallys dejlige mælk. Det kan de godt lide, og spiser op stort set hver gang. Nu er de også blevet så store og livlige, at fødekassen er kommet ud af hvalpegården nu. Så er der mere plads at tumle rundt på. "Storesøster" Asta fra vores sidste kuld har været inde og hilse på hvalpene. Hun glæder sig til at de kommer ud at lege med hende.
4 uger


I går blev hvalpene 4 uger gamle. I sidste uge fik de deres første ormekur og vi så heldigvis ingen orm. Der leger og knurer og piver når de leger med hinanden. De har også været ude. De er altid lidt forsigtige første gang, men så er det godt mor Sally og gamle Luna er med og giver hvalpene tryghed. De spiser godt af deres hvalpefoder, men Sally´s gode mælk er stadig bedst.

5 Uger


Så er der allerede gået 5 uger siden hvalpene kom til verden. De er aktive i længere tid af gangen nu, og de elsker at komme ud og tumle i haven. Når de bliver trætte udenfor, så lægger de sig op på gyngen i en stor klump.  De laver næsten ikke stort længere i hvalpegården, når vi sørger for at lukke dem ud mange gange dagligt. De tager godt fra når der bliver serveret mad, men elsker stadig Sallys dejlige mælk. 

 

6 uger


Så har hvalpene rundet de 6 uger. Det blev fejret med en tur til stranden. Det var noget de kunne lide og de havde en fest i sandet. De var samtidigt også ude på deres første køretur i bil. Det tog de ret pænt, der var ikke mange protester fra dem. Det var "tante" Gwennie der var med hvalpene på stranden, hvis det havde været mor Sally havde de rendt efter mælkebaren hele tiden. 

7 uger


7 uger gamle og fulde af krudt. De første hvalpe er begyndt at pakke kufferten og klar til nye eventyr. Hold nu op hvor går tiden hurtigt, når man følger de søde hvalpe. 

De er alle blevet chippet, og sidst på ugen går turen til dyrlægen, hvor hvalpetjek og vaccine venter.