Nyfødt


23.10.23 fødte Tulle 4 dejlige hvalpe. 3 hanner og 1 tæve, alle sort/hvid/brindle. Tulle og hvalpene trives. Selvom Tulle fik kejsersnit viste hun med det samme det var hendes hvalpe. Hun forlader dem kun for at besørge.  

1 uge


Så er hvalpene blevet 1 uge gamle. Tulle passer hvalpene med stor kærlighed. Hun tillader ikke husets andre hunde at komme i nærheden af hendes hvalpe endnu. Vi ved fra sidst der kommer til at gå nogle uger endnu. Hvalpene er stadig afhængig af Tulle til at give mælk, tisse og lave stort. De er begyndt at sige små knurre lyde. Dog består dagene endnu i at sove og spise og vokse sig store. I denne uge skal de have klippet negle for første gang.

2 uger


Hvalpene er nu 2 uger gamle. De har alle i de sidste par dage åbnet deres øjne. Tulle er begyndt at tage nogle velfortjente hvil udenfor kassen. Hvalpene er så småt begyndt at komme på benene, de er stadig meget usikre. Men når mælkebaren er åbnet, kan de hurtigt få møvet sig hen til sin favorit pat. I sidste uge fik de klippet negle for første gang. Det vil de få gjort hver uge. Hvalpene vokser godt og vejer nu knap 1 kg, de får stadig masser af Tulles gode mælk.

3 uger


Så er hvalpene blevet 3 uger gamle. Tænderne er så småt brudt frem. De leger sammen og har også lidt legetøj de mest bruger som hovedpude endnu:-). Hvalpene har fået deres første måltid hvalpegrød, som de spiste med stor appetit, hvilket også ses på deres vægtøgning. Tulle er stadig meget glad for sine hvalpe. Hun sover dog en del udenfor hvalpegården nu. Men hun sørger stadig for de bliver vasket og får en masse mælk.

4 uger


Så er der allerede gået 4 uger siden, de små skønheder kom til verden. Der sker rigtig meget med dem nu. De har prøvet at være udenfor, for første gang. Det var både spændende, og også lidt farligt, synes de. 

Tullemor er endeligt givet lov til, at de andre store hunde må være i stuen ved hvalpene. Det er bare fedt, at hilse på de store hunde, også selvom de gerne vil stjæle hvalpenes legetøj.5 uger


I dag er hvalpene  uger gamle. De er begyndt aet komme ud flere gange dagligt. Det nyder de meget. Hvalpene er meget nysgerrige udenfor. I weekenden vil vi køre en tur med dem. Tulle både leger og opdrager på dem. Hvalpene ved godt nu at mælkebaren ikke er åbent 24/7. De andre hunde er meget glade for hvalpene og gode til at underholde dem når de vågne.

6 uger


Hvalpene er nu 6 uger gamle. Vejret har ikke helt været med os, men de har været ude flere gange dagligt, bare i kort tid af gangen. Hvalpene har allerede god forståelse af at besørge udenfor. De får nu hvalpefoder 3 gange dagligt, Tulle giver stadig mælk, men hun er ved så småt at afvænde dem. I dag blev hvalpene chippet og i næste uge skal de have lavet sundhedsbog og vaccineres ved dyrlægen. 

De sover til kl 5 om morgenen, men så er de også vågne og sultne. 

7 uger


I dag er hvalpene 7 uger gamle. De har været en tur på stranden. Det nød de og de tog køreturen i bilen rigtig flot. Der var næsten ingen piben og ingen hvalpe blev køresyge. Faar Morty var med som selskab, han elsker at komme med på tur og så kunne Tulle holde et velfortjent hvil hjemme. Tulle er ved at afvænne dem fra mælken. De må nu nøjes med mælk et par gange om dagen. Det går også godt med renlighedstræningen, de har haft flere dagen uden stor uheld indendørs.